به نظر شما با توجه به اینکه هدف دندانپزشک برای قرار دادن ایمپلنت دندان مشخص است و دقیقا در نظر دارد که ایمپلنت را در محل مشخص خود نصب کند، پس علت لق شدن ایمپلنت دندان پس از گذشت مدتی چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که نظر به اینکه ایمپلنت دندان به طور مستقیم در داخل استخوان قرار میگیرد، لذا پس از نصب ایمپلنت دندان و جوش خوردن آن با استخوان فک، نباید هیچ گونه حرکتی در آن دیده شود. این نکته را باید در نظر داشت که هر گونه حرکت میتواند نشان دهنده عدم موفقیت نصب ایمپلنت باشد. این عدم موفقیت می تواند دلایل متفاوتی از جمله مشکلات ساختاری خود ایمپلنت و یا مشکلات مربوط به بافت استخوان داشته باشد.
بنابراین مجددا تاکید می کنیم که ایمپلنت دندان اصلا نباید حرکت کند و بایستی محکم در جای خود باقی بماند. چنانچه به هر دلیل با این مشکل مواجه شدید، برای محکم کردن ایمپلنت از زبان یا دست خود استفاده نکنید. چراکه این کار میتواند موجب مشکلات بیشتری شود. در صورت شل شدن ایمپلنت دندان حتما فورا به دندانپزشک متخصص مراجعه کنید. در این مقاله قصد داریم به طور مفصل در مورد علت لق شدن ایمپلنت دندان با شما عزیزان صحبت کنیم. و سوالاتی را در این باره از دندانپزشک زیبایی مریم امیدی بپرسیم. پس پیشنهاد میکنیم حتما تا انتهای این مقاله کاربردی همراه ما باشید.
علت لق شدن ایمپلنت دندان
هرچند در بسیاری از افرادی که اقدام به استفاده از ایمپلنت دندان میکنند، این فرآیند موفقیت آمیز است و از آن رضایت دارند.اما در تعدادی از افراد نیز احتمال شل شدن لمینت دندان وجود دارد. اکنون قصد داریم از خانم دکتر مریم امیدی، فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دارای فلوشیپ زیبایی از ایتالیا با سالها تجربه، جویا شویم که علت لق شدن ایمپلنت دندان و همچنین لق شدن روکش دندان ایمپلنت چیست. ایشان برای دلیل شل شدن ایمپلنت چندین مورد ذکر کردند. که شامل موارد زیر میشود.
شما را به مطالعه مقاله بیماری پریودنتال چیست؟ دعوت میکنیم.
عدم جوش خوردن استخوانی مناسب
جوش خوردن استخوانی در فرآیند ایمپلنت دندان بدین معناست که پس از اینکه ایمپلنت با عمل جراحی درون استخوان فک قرار داده میشود، انتظار میرود که استخوان فک بر روی سطح ایمپلنت رشد کرده و آن را در بر بگیرد. اما اگر این اتفاق نیفتد و توانایی طبیعی بدن برای ترمیم این قسمت دچار مشکل شود و یا ایمپلنت تحت فشار قرار گرفته باشد، جوش خوردن استخوانی انجام نخواهد شد. از طرفی چنانچه قرار دادن ایمپلنت در ناحیهای قرار گیرد که مقدار کافی بافت سالم استخوانی نداشته باشد و یا اگر ایمپلنت در مکان مناسب و صحیحی در بافت استخوان قرار نگرفته باشد، موجب عدم جوش خوردن استخوانی مناسب خواهد شد. معمولا این مشکل در مدت زمان کوتاهی پس از نصب ایمپلنت اتفاق می افتد.
فشار بیش از اندازه
در صورتی که ایمپلنتهای جدید تحت فشار بیش از حد قرار گیرند، باعث میشود که روند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت دچار مشکل شود. در نتیجه یکی از دلایل و علت لق شدن ایمپلنت دندان، فشار بیش از اندازه می باشد. اگر شخص مورد نظر پس از انجام ایمپلنت از دندان مصنوعی خود که قبلا استفاده می کرده است، استفاده کند باعث ایجاد فشار بیش از اندازه به آن خواهد شد. همچنین بیرون زدگی پایه ایمپلنت دندان نیز منجر به وارد شدن فشار بر روی آن خواهد شد.
عفونت
عفونت یا پری ایمپلنتیت شباهت زیادی به بیماریهای لثه دارد که در اطراف دندانهای طبیعی و در اثر حمله باکتریها به بافت لثه ایجاد میشود. عفونت نیز یکی دیگر از دلایل و علت لق شدن ایمپلنت دندان محسوب میشود. از دلایل اصلی ایجاد عفونت، توجه نکردن به بهداشت دهان و دندان و انجام ندادن روش صحیح مسواک زدن است. به علاوه گاها سیمان مورد استفاده برای نصب تاج دندان بر روی ایمپلنت نیز یکی دیگر از علل عفونت میباشد. گرچه ممکن است عفونت در حین عمل جراحی ایجاد شود، اما در اکثر موارد عفونت ماهها یا سالها پس از نصب ایمپلنت دندان بروز پیدا میکند. در واقع عفونت موجب التهاب لثهها و درنهایت تحلیل رفتن استخوانهای زیر آن میگردد و علت لق شدن ایمپلنت دندان میباشد.
پروتزهای بی کیفیت و بدساخته شده
پل دندانی، دندان مصنوعی و تاج دندان از جمله پروتزهایی هستند که اگر پایداری لازم را نداشته باشند، یکی از دلایل و علت لق شدن ایمپلنت دندان به حساب میآیند. در واقع قرارگیری در محل نامناسب، فرسودگی، شل شدن پیچ ها و یا سیمان موجب بروز این مشکل میشود. در این شرایط هر بار که شخص شروع به جویدن میکند، پروتز وارد دهان میشود که همین موضوع باعث میشود که فشار زیادی به ایمپلنت دندان وارد شود و نهایتا موجب علت شل شدن ایمپلنت دندان و جدا شدن آن از استخوان فک گردد.
سایر دلایل و علت شل شدن ایمپلنت دندان
همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم علت لق شدن ایمپلنت دندان (Implant Loose) در هر شخص میتواند متفاوت باشد. در اغلب مواردی که فرآیند نصب ایمپلنت با اختلال مواجه میشود، شخص حین غذا خوردن متوجه میشود. همچنین التهاب لثه ها، ورم بسیار زیاد و ملموس، فرورفتگی غیرمعمول لثه و درد یا ناراحتی شدید نیز از دیگر علائم و نشانههای لق شدن روکش دندان ایمپلنت است.
همچنین تغییر رنگ بافت لثه در اطراف ایمپلنت، خونریزی لثه، ضایعات استخوانی نیز از دیگر نشانه هایی است که به علت لق شدن ایمپلنت دندان ایجاد میشود. پیشنهاد میکنیم حتما مقاله رژیم غذایی پس از ایمپلنت دندان که باید از آن پیروی کنید را مطالعه بفرمایید. به طور کلی از سایر دلایلی که علت شل شدن ایمپلنت دندان هستند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تحلیل رفتن استخوان اطراف ایمپلنت
- رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
- مناسب نبودن شرایط بافت لثه
- بیماری دندان قروچه
- استعمال دخانیات
- بیماری های کلیوی، کبدی و دیابت
- نداشتن رژیم غذایی مناسب
- پرتو درمانی سر و گردن در مبتلایان به سرطان
معرفی انواع لق شدن ایمپلنت دندان
علت شل شدن ایمپلنت دندان میتواند به دو صورت باشد. در حالت اول که مربوط به روکش و اباتمنت است که در بسیاری از موارد علت لق شدن ایمپلنت دندان مربوط به همین ناحیه اتصال روکش و اباتمنت میباشد. در چنین شرایطی دلیل لق شدن ایمپلنت دندان به راحتی توسط دندانپزشک برطرف می شود. و اما در حالت دوم که به پیچ ایمپلنت مرتبط میشود، علت لق شدن ایمپلنت دندان از بین رفتن اتصال میانه ایمپلنت و استخوان فک است که نتایج حادتری را برای بیمار در پی دارد.
ناگفته نماند که این احساس شل شدن ایمپلنت دندان در اغلب موارد مربوط به تاج نصب شده روی پیچ است که دچار لقی میشود. یعنی مربوط به پیچ ایمپلنت دندان نیست. از طرفی در افرادی که به طور همزمان سه دندان کنار هم را از دست داده باشند، جهت انجام ایمپلنت از یک تاج شامل دو یا سه دندان استفاده میگردد. و از دو سو روی پیچ قرار میگیرد. در همچین شرایطی نیز احتمال لق شدن تاج وجود دارد و از دیگر دلایل و علت لق شدن ایمپلنت دندان به حساب میآید. جهت اطلاع از قیمتهای خدمات دندانپزشکی با کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مریم امیدی در ارتباط باشید.
اقدامات لازم برای درمان شل شدن ایمپلنت دندان
چنانچه احساس کردید که دچار لق شدن روکش دندان ایمپلنت شده اید، نیاز است که فورا به پزشک خود مراجعه کنید. با توجه به اینکه دلیل لق شدن ایمپلنت دندان در هر فرد متفاوت است در نتیجه درمان های متفاوتی برای این عارضه تجویز می شود. این روش درمان بستگی به صلاحدید دندانپزشک و شرایط بیمار دارد. به عنوان مثال در صورتی که دلیل پس زدن کاشت و علت لق شدن ایمپلنت دندان، عفونت باشد با مصرف دوره ای آنتی بیوتیک که توسط دندانپزشک تجویز میشود، برطرف میگردد.
در دیگر بیمارانی که دلیل شل شدن ایمپلنت دندان ناشی از تحلیل رفتن استخوان باشد، نیاز است عمل پیوند استخوان انجام شود. لازم به ذکر است که در افرادی که مشکل ایجاد شده بسیار وخیم شده باشد، دندانپزشک بایستی به ناچار جهت تخلیه ایمپلنت اقدام کند تا پس از انجام درمان های تکمیلی نسبت به کاشت مجدد اقدام شود. گرچه برای بعضی از مراجعهکنندگان شرایط به گونهای است که شل شدن به صورت سطحی میباشد. دندانپزشک برای این افراد با تمیز کردن ناحیه اطراف کاشت و در نهایت سفت کردن اجزای ایمپلنت، مشکل و علت لق شدن ایمپلنت دندان را برطرف میکند.
جمعبندی
اگر به هر دلیل دندان های طبیعی خود را از دست داده اید و استفاده از ایمپلنت دندان را برای جایگزین کردن آن ها انتخاب کرده اید، لازم است که مراقبتهای لازم را انجام دهید. حتما به بهداشت دهان و دندان اهمیت دهید. استفاده صحیح از مسواک و نحوه استفاده از نخ دندان صحیح را جدی بگیرید. همین اقدامات ساده تا حد بسیار زیادی میتواند از بیماری های دهان و دندان و لثه پیشگیری کند. با توجه به اینکه تجربه و مهارت پزشک در نحوه و کیفیت نصب ایمپلنت اثرگذار است و دندانپزشک مجرب بهترین عملکرد را دارد و همچنین به دلیل حساسیت بالای کاشت ایمپلنت، توصیه میکنیم تا جهت درمان، نزد بهترین متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید. دندانپزشک دکتر مریم امیدی با سالها تجربه آماده ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی به بیماران عزیز میباشد.
شما عزیزان می توانید جهت انجام دادن کلیه خدمات دندانپزشکی از قبیل جرمگیری دندان، عصب کشی دندان، کشیدن دندان، طراحی لبخند، بلیچینگ دندان، دندانپزشکی اطفال، کامپوزیت دندان، بیماری پریودنتال لثه، باندینگ دندان و… به مطب دندانپزشکی دکتر مریم امیدی واقع در خیابان شیراز، پل ستارخان، ساختمان صد گل، واحد یک مراجعه نمایید. همچنین میتوانید جهت مشاوره با شماره تماس 071-36494982 با همکاران ما در ارتباط باشید.