کشیدن دندان

کشیدن دندان

یکی از گزینه‌های درمانی که در مرحله آخر توسط پزشک متخصص به فرد مراجعه کننده پیشنهاد می‌شود، کشیدن دندان است. در موقعیتی که دندان قابل ترمیم و یا عصب کشی نباشد، یا دچار شکستگی و پوسیدگی عمیق شده باشد و امکان درمان برای آن وجود نداشته باشد، یکی از روش‌های بسیار موثر کشیدن دندان توسط دندانپزشک متخصص می‌باشد. در این مقاله به علت‌ها، درمان و مراحل کشیدن دندان می‌پردازیم و همچنین به سوالات مهمی از قبیل درد کشیدن دندان، مراقبت‌های پس از آن پاسخ خواهیم داد، با ما همراه باشید.

کشیدن دندان چیست؟

در واقع کشیدن دندان به معنای در آوردن دندان از جایگاه و محل اتصال آن یعنی استخوان فک می‌باشد. علت‌های بسیار زیادی سبب کشیدن دندان می‌شود که این علل‌ها به شرح زیر می‌باشند.

  • برخورد و ضربه به دندان
  • پوسیدگی شدید
  • داشتن التهاب و عفونت
  • از بین رفتن قسمتی از دندان
  • برخی از بیماری‌های دندان همانند پریودنتال( این بیماری که به عنوان بیماری لثه در بین افراد شناخته می‌شود، مجموعه‌ای از التهابات می‌باشد که بر روی بافت اطراف لثه و دندان تاثیر می‌گذارد که باعث تورم، قرمزی و در نهایت خون ریزی لثه می‌شود.)

علاوبر دلایل بالا مواردی مثل جا به جا بودن و بد فرم بودن دندان‌ها سبب شده تا پزشک متخصص به منظور اصلاح طرح لبخند مجبور به کشیدن دندان شود.

کشیدن دندان یا ترمیم و نگهداری آن

شاید برای شما نیز سوال باشد که در مواجهه با پوسیدگی دندان، کشیدن آن دندان موثرتر است و یا نگهداری و درمان آن؟ خوب است بدانید که دندان‌های طبیعی از استجکام و دوام بالاتری نسبت به دندان‌هایی که جایگزین آن‌ها می‌شوند، برخوردار هستند و همچنین نگهداری و مراقبت از آن‌ها راحت‌تر می‌باشد؛ اما در برخی شرایط موادی که در ساخت دندان‌های جایگزین دندان طبیعی و اصلی وجود دارد، از استحکام و مقاومت دندان اصلی برخوردار است.

دلایل کشیدن دندان

دلایل بسیاری سبب شده تا فرد ناچار به کشیدن دندانی اصلی خود شود، برخی از دلایلی که باعث کشیدن دندان در افراد می‌شوند به شرح زیر می‌باشد.

  • دندان اصلی فرد دارای پوسیدگی و عفونت جدی می‌باشد.
  • گاهی وجود یک دندان در میان دندان‌های دیگر سبب از بین رفتن نظم و ترتیب دندان‌ها می‌شود.
  • در افرادی که از بیماری لثه(پریودنتال) رنج می‌برند، بهترین کار برای مقابله با آن کشیدن دندان می‌باشد.

موارد بالا دلایلی هستند که فرد را ناچار به کشیدن دندان خود می‌کنند.

 

کشیدن دندان یا ترمیم و نگهداری آن

انواع روش‌های کشیدن دندان

زمانی که دندانپزشک متخصص تزریق بی‌حسی را آغاز نمود، چندین دقیقه برای اثر بخشی آن بی‌حسی زمان لازم است و پس از آن از شما در مورد بی‌حسی‌تان سوال خواهد شد. در این زمان پزشک متخصص با ویزیت‌های اولیه و تشخیص خود از بین دو راه، یک راه را جهت کشیدن دندان با توجه به شرح حال شما انتخاب می‌کند.

کشیدن دندان با جراحی

یکی از روش‌های پیچیده در جهت کشیدن دندان، جراحی دندان می‎‌‌باشد. جراحی دندان زمانی رخ می‌دهد که دندان رشد کافی جهت بیرون آمدن از لثه را نداشته باشد. هنگامی که جراحی دندان برای فرد صورت می‌گیرد، جراح برای دسترسی بیشتر و بهتر به لثه و دندان، برشی کوچک بر روی لثه ایجاد می‌کند. این مرحله همانند کشیدن دندان به صورت ساده می‌باشد و دندانپزشک متخصص در صورت لزوم محل برش را بخیه می‌زند.

پس از کشیدن دندان، از فرد خواسته می‌شود تا یک تکه گاز استریل را به مدت 20 الی 30 دقیقه با دندان خود محکم در محل بخیه نگه دارد و بفشارد. این فشار ناشی از دندان‌های دیگر سبب تشکیل لخته خون در محل خروج دندان برداشته شده می‌شود که می‌تواند تاثیر بسیاری در طول روند درمانی فرد بگذارد.

لیزر

اغلب کشیدن دندان سبب آسیب رساندن به بافت‌های اطراف آن می‌شود، زیرا برای خارج کردن دندان از لثه، ابتدا باید استحکام اولیه آن از بین برود. لیزر دندانپزشکی می‌تواند روند درمانی را ملایم‌تر و دقیق‌تر انجام دهد. اگر چه این روش برای روش‌های درمانی دیگر همانند کشیدن دندان عقل مناسب نیست. دندانپزشک متخصص می‌تواند از لیزر برای از بین بردن اتصال میان دندان و استخوان استفاده نماید. در روش کشیدن دندان به کمک لیزر فرد خون ریزی کم‌تری را تجربه خواهد کرد و طول مدت زمان بهبودی کامل او کاهش می‌یابد.

 

عوامل تاثیر گذار در خون ریزی پس از کشیدن دندان

مراحل کشیدن دندان توسط دندانپزشک

کشیدن دندان اصولی نیاز به گذراندن مراحلی دارد که توسط دندانپزشک متخصص اجرا می‌شود، مراحل کشیدن دندان به شرح زیر می‌باشد.

بی‌حسی دندان

اولین مرحله در کشیدن دندان، استفاده از بی‌حسی موضعی در ناحیه فک، بافت لثه و دندان می‌باشد. استفاده از بی‌حسی به فرد کمک می‌کند که در زمان کشیدن دندان، درد بسیار کمی را احساس نماید. پس از تزریق بی‌حسی بعد از گذشت مدت زمان بسیار کوتاهی، ناحیه تزریق شده شروع به بی‌حس شدن می‌کند و فرد در هنگام کشیدن دندان احساس درد نخواهد داشت.

جدا کردن دندان از استخوان فک

ریشه دندان که ناحیه بسیار محکم می‌باشد در درون استخوان فک قرار دارد و با رباطی به نام پریودنتال محکم در جای خود قرار گرفته است. دندانپزشک متخصص با ابزار مخصوص خود، شروع به باز کردن کناره‌های دیواره کرده و به آهستگی دندان را از استخوان جدا می‌کند. در این مرحله اگر فرد مراجعه کننده احساس درد داشته باشد، دندانپزشک متخصص با تزریق مواد بی‌حسی بیشتر در محل کشیدن دندان، کمک بسیاری به تسکین درد او خواهد کرد.

پنه کردن ناحیه کناری دندان

زمانی که یک تکه میله و یا چوب در زمین فرود رفته باشد، برای بیرون آوردن آن از زمین ابتدا باید نواحی اطراف آن را به کمک ابزار آلات مرتبط و به حرکت درآوردن آن به عقب و جلوبه راحتی بیرون آورده می‌شود. این عمل برای دندان نیز صدق می‌کند. بدین صورت که دندانپزشک با حرکت دادن و خالی کردن کناره‌های دندان، به راحتی جایگاه دندان را شل کرده و در نهایت دندان را خارج می‌کند.

عوامل تاثیر گذار در خون ریزی پس از کشیدن دندان

به طور معمول هر عمل جراحی مرتبط به دهان و دندان نیاز به مقداری برش در بافت لثه فرد دارد. بهتر است پس از انجام جراحی دندان و در مطب دکتر نسبت به کنترل خونریزی را آغاز نمایید. اگر بیماری خاصی دارید بهتر است قبل از جراحی و کشیدن آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

گیاهان دارویی و ویتامین‌ها

برخی از گیاهان دارویی و ویتامین‌ها همانند ویتامین E یا جینکو بیلوبا می‌تواند به بدن در ایجاد لخته در کم‌ترین زمان ممکن کمک کند.

داروها

برخی از داروها وجود دارند که خطر خون ریزی را بیش از حد افزایش می‌دهند، این داروها شامل آسپرین و ایبوپروفن هستند، همچنین برخی از داروهای تجویزی همانند وارفارین، پلاویکس، کوادمین و … داروهای رقیق کننده خون می‌باشند.

 

عوامل تاثیر گذار در خون ریزی پس از کشیدن دندان

مراقبت‌های بعد از کشیدن دندان

مراقبت‌های پس از کشیدن دندان تاثیر بسیار زیادی در روند درمان دندان دارد و می‌تواند میزان خون ریزی پس از کشیدن دندان را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

  • استفاده از کمپرسور آب سرد پس از کشیدن دندان
  • تا 24 ساعت پس از کشیدن دندان از خوردن غذاهای سفت و سخت خودداری کنید.
  • از نی برای نوشیدن مایعات استفاده نکنید.
  • مصرف سیگار و دخانیت خود را کنترل کنید و تا 24 ساعت پس از جراحی مجاز به کشیدن سیگار نمی‌باشید.
  • در صورت داشتن خونریزی از یک گاز استریل تمیز استفاده کرده و با دیگر دندان‌های خود بر روی آن فشار وارد کنید.
  • از مسواک و دهان شویه تجویز شده توسط دندانپزشک معالج خود به طور مرتب و مکرر استفاده نمایید.

برای کاهش دوره درمان، رعایت موارد بالا کمک بسیار زیادی به شما می‌کند و می‌تواند خونریزی ناشی از جراحی دندان را به طور چشمگیری کاهش دهد.

قیمت و هزینه جراحی دندان

یکی از فاکتورهای بسیار مهم و تاثیر گذار در پروسه درمان، بررسی شرایط دندان، نوع و شدت عارضه دندان می‌باشد. از طرف دیگر مهارت دندانپزشک متخصص نقش بسزایی در روند کشیدن و جراحی دندان دارد، زیرا دندانپزشک متخصص با توجه به تکنیک‌های خاص که برای شرایط پیچیده و دندان‌های پیچیده به کار می‌برد، هزینه بیشتری را دریافت می‌کند. همچنین خارج کردن دندان نهفته و یا نیمه نهفته سبب افزایش هزینه و قیمت جراحی دندان برای افراد می‌شود.

Wisdom tooth surgery

جراحی و کشیدن دندان در شیراز

همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد، جراحی و کشیدن دندان نوعی روش درمانی می‌باشد که به اصلاح طرح لبخند فرد نیز کمک بسیار زیادی می‌کند. برای کاهش درد و داشتن نتیجه رضایت بخش شما می‌توانید به دندانپزشک متخصص و باتجربه جهت تمامی امور زیبایی و درمانی خود مراجعه نمایید. دکتر مریم امیدی با دارا بودن سابقه کاری کافی در حیطه زیبایی و درمانی سلامت و زیبایی دهان و دندان شما را تضمین می‌کنند، در کلینیک فوق تخصصی دکتر مریم امیدی در شیراز شما می‌توانید تمامی روش‌های درمانی و زیبایی را در کم‌ترین زمان ممکن و با مواد با کیفیت تجربه نمایید.