باندینگ دندان

باندینگ دندان

یکی از روش‌های کاربردی که به کمک آن می‌توان عیوب و نواقص دندان ها را برطرف کرد و با استفاده از آن لبخندی زیبا داشت و اعتماد به نفس در فرد تقویت شود، باندینگ دندان است. در این روش ترمیمی می‌توان در مدت زمان بسیار کوتاه و در یک جلسه برای پرکردن حفره‌های دندانی، ترمیم شکستگی‌ها و لب پر شدن دندانها و یا رفع ترک آن‌ها اقدام کرد. همچنین به کمک این روش می‌توان همرنگ سازی دندان‌ها، پر کردن فواصل ایجاد شده میان دندان‌ها و ایجاد تغییرات جزئی در فرم دندان را به راحتی برای افرادی که نیاز به اصلاح دندان دارند، انجام داد.

خوب است بدانید که دندان‌هایی که بنا به هر دلیلی دچار نقص شده‌اند به راحتی با روش باندینگ دندان(اتصال دندان) قابل تصحیح می‌باشند. این روش، اعتماد به نفس افراد را در هنگام لبخند زدن بالا برده و لبخندی زیبا و جذاب را برای او به ارمغان می‌آورد. جهت آشنایی کامل با باندینگ دندان، هزینه انجام آن و همچنین نحوه انجام اتصال دندان تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

باندینگ دندان چیست؟

دندان‌هایی که دچار عیوبی همچون شکستگی و لب پریدگی یا حتی تغییر رنگ و از این قبیل مشکلات باشند را میتوان تحت نظر دندانپزشک ترمیم کرد. باندینگ دندان(dental bonding) فرآیندی است که به کمک آن می‌توان دندان‌هایی را که نیاز به ترمیم دارند با موادی خاص پر کرد. در واقع این مواد به مینای دندان فرد نفوذ کرده و ترک‌ها و قسمت‌های خالی دندان را پر می‌کند.

شاید برای شما سوال باشد که “جنس باندینگ دندان چیست؟” در اسخ باید گفت که باندینگ معمولا از جنس کامپوزیت(ماتریکس رزینی، ذرات فیلر، اتصال کننده ماتریکس به آغازگر واکنش) می‌باشد که در کم‌ترین زمان ممکن به دندان اتصال داده می‌شود.

روش درمانی باندینگ دندان

باندینگ دارای دو روش مختلف درمانی است که استفاده از هر روش بر اساس نظر دندانپزشک، انتخاب فرد و ویژگی های دندان او قابل اجرا می‌باشد. انواع اتصال دندان به شرح زیر است.

باندینگ دندان کامپوزیت مستقیم

در این روش از کامپوزیت رنگ طبیعی دندان فرد برای پر کردن پوسیدگی، ترمیم شکستگی و ترک، از بین بردن فاصله بین دندان‌ها، ترمیم لبه پریده دندان و تغییر رنگ دندان استفاده می‌شود. کامپوزیت در این روش به صورت مستقیم بر روی دندان فرد قرار می‌گیرد و با حداقل سطح تهاجم، برای ترمیم دندان اقدام می‌شود و طرح لبخند بیمار به راحتی اصلاح می‌شود. در اصطلاح تخصصی به این روش ترمیم باندینگ مستقیم دندان گفته می‌شود.

باندینگ دندان کامپوزیت چسبیده

در این روش بر خلاف کامپوزیت مستقیم، ترمیم دندان به دندان متصل می‌شود. این روش به طور معمول برای اهداف زیبایی به همراه روکش دندان، لمینت دندان و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بدین صورت که دندانپزشک پس از انتخاب رنگ مناسب باندینگ، سطح دندان طبیعی فرد را با استفاده از محلول اسیدی کمی زبر کرده و کامپوزیت رزین را بر روی آن قرار داده و با حالت دادن محلول بر روی دندان آن را به شکل و فرم دلخواه تبدیل می‌کند. در ادامه برای خشک شدن این مخلوط از پرتوی مخصوص استفاده می‌شود.

موارد استفاده از باندینگ دندان

 

موارد استفاده از باندینگ دندانی

استفاده از روش باندینگ برای افرادی که دچار مشکلات زیر هستند گزینه بسیار مناسبی است و می‌توانند به راحتی و با مراجعه به دندانپزشک از آن استفاده نمایند.

  • پوسیدگی دندان
  • ایجاد ترک خوردگی و شکستگی در دندان
  • تغییر رنگ دندان طبیعی
  • دندان‌هایی که دچار شکاف و فاصله بین دندانی شده‌اند
  • بلندتر کردن طول دندان‌ها
  • بهترین گزینه برای دندان‌های پرشده با آمالگام
  • حفاظت و نگهداری از بخشی از ریشه که به دلیل آسیب دیدن لثه، نمایان شده است.

استفاده از روش باندینگ برای افرادی که موارد بالا را دارند و خواهان ترمیم دندان خود هستند، مناسب می‌باشد.

مقاله پیشنهادی: علت بوی بد دهان و روش درمان آن

مراحل انجام باندینگ دندان

یکی از مزایای روش باندینگ، مدت زمان کوتاهی است که نسبت به سایر روش‌ها دارد. در اغلب موارد این پروسه در یک جلسه انجام می‌شود. البته توجه داشته باشید در صورتی که نیاز باشد کامپوزیت به هر دندان متصل و در نهایت تراشیده شود، پروسه جایگذاری مدت زمان بیشتری به طول می‌انجامد.

  • در مرحله نخست دندانپزشک از یک راهنمای رنگ دندان(Shed Guide)  برای پیدا کردن رنگ کامپوزیت رزینی که متناسب با تناژ رنگ دندان طبیعی فرد باشد، استفاده می‌کند.
  • در دومین مرحله، از محلول ملایم اسید پلی آکریلیک(Conditioning liquid) جهت از بین بردن جرم‌های موجود بر روی سطح دندان استفاده می‌شود. ممکن است شخص بر روی سطح دندان خود ناهمواری‌هایی را احساس کند. استفاده از این محلول باعث می‌شود که مواد کامپوزیت به خوبی و با مقاومت بالا بر روی دندان بیمار بچسبد.
  • مواد کامپوزیت رزین بر روی دندان طبیعی فرد قرار گرفته و با ابزار مناسب به آن فرم دلخواه داده می‌شود تا به شکل دندان طبیعی فرد درآید.
  • جهت استحکام بیشتر مواد و به منظور خشک شدن بهتر مواد کامپوزیتی از اشعه UV بر روی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  • در این مرحله کامپوزیت خشک شده تراشیده شده و به آن شکل دلخواه داده می‌شود.
  • جهت طبیعی شدن کامپوزیت، دندان به خوبی صیغل داده می‌شود.

مراحل انجام باندینگ برای دندان هر فرد به صورت بالا می‌باشد که تمامی این مراحل تحت نظر دندانپزشک و در یک جلسه قابل اجرا می‌باشد.

مراحل انجام باندینگ دندان

 

مزایا و معایب باندینگ دندان

باندینگ همانند برخی از روش‌های درمانی و زیبایی از مزایا و معایبی برخوردار است که توجه به مزایا و معایب آن می‌تواند در تصمیم شما تاثیرگذار باشد.

مزایای باندینگ

  • اقتصادی و کم هزینه بودن این روش
  • انجام تمامی مراحل تنها در یک حلسه
  • محافظت از مینای دندان فرد
  • عدم نیاز به بی‌حسی و بیهوشی

موارد فوق از مزایای فوق العاده باندینگ می‌باشد، در این روش درمانی برخلاف روش‌های دیگر به بی‌حسی جهت انجام آن احتیاجی نخواهد بود.

معایب باندینگ

برخی از افراد با در نظر گرفتن معایب یک روش درمانی از انجام آن روش صرف نظر کرده و روش دیگری را جایگزین می‌کنند. باندینگ یکی از روش‌های ترمیم ایت که در کنار مزایای بیشماری که دارد،شامل برخی معایب نیز می‌شود. از جمله این معایب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • احتمال واکنش آلرژیک در برخی از افراد
  • طول عمر نسبتا کم‌تر در مقایسه با روش‌های دیگر
  • آسیب پذیری  و رنگ‌پذیری بیشتر در مقایسه با دیگر روش‌های درمانی

توجه به معایب و مزایای هر روش درمانی قبل از انجام آن در تصمیم‌گیری فرد و داشتن بهترین تصمیم، تاثیر به سزایی دارد.

مراقبت‌های بعد از باندینگ

دندان‌هایی که باندینگ شده‌اند همچون دندان‌های طبیعی به مراقبت نیاز دارند. موارد زیر مراقبت‌های پس از باندینگ دندان می‌باشد که به فرد در حفظ و نگهداری و همچنین طول عمر آن کمک بسیار زیادی می‌کند.

  • معمولا به افراد پس از باندینگ توصیه می‌شود که حداقل دو بار در روز به طور مرتب از مسواک و نخ دندان استفاده نمایند.
  • همچنین انجام معاینات و چکاپ های منظم و مرتب می‌تواند این اطمینان را در خصوص سلامت دهان و دندان فرد برای او به ارمغان آورد.
  • لازم است از جویدن خوراکی‌های سفت به دلیل آسیب رساندن به باندینگ، رهیز شود.

لازم به ذکر است که با توجه به حساس بودن باندینگ در روزهای اولیه، بهتر است به خوبی از باندینگ دندان محافظت شود تا آسیبی به آن وارد نشود.

مراقبت‌های بعد از باندینگ

 

طول عمر و دوام باندینگ دندان

باندینگ طول عمر نسبتا مناسبی دارد. یکی از مواردی که در بالا بردن طول عمر و ماندگاری باندینگ کمک بسیار زیادی می‌کند، میزان و نوع مراقبت از باندینگ می‌باشد. با این وجود در بهترین شرایط، حداکثر طول عمر و ماندگاری باندینگ معمولا بین پنج تا ده سال می‌باشد و احتمالا بعد از گذشت این مدت زمان، باندینگ نیاز به ترمیم و جایگزینی دارد. البته نظر دندانپزشک متخصص در این امر بسیار مهم و ضروری می‌باشد.

هزینه باندینگ دندان

موارد گوناگونی اعم از شرایط دندان طبیعی فرد، تعداد دندان‌های ترمیم شده و درمان‌های اضافی دیگر در قیمت و هزینه باندینگ تاثیر به سزایی دارند. با توجه به این نکته که ممکن است بیمه بخشی از هزینه درمان شخص را پوشش دهد، لازم است برای کاهش میزان هزینه‌ها با کارشناس بیمه در خصوص این روش و میزان برگشت هزینه صحبت کرده و اطلاعات کافی دریافت نمایید.

شما را به مطالعه مقاله پست و روکش دندان چیست؟ دعوت می‌کنیم.

تفاوت بین باندینگ و ونیر دندان

ونیر از جنس سرامیک می‌باشد. که برای قرار گیرفتن آن‌ها برروی دندان لازم است که بخشی از لایه بیرونی دندان یعنی بخشی از مینای دندان تراشیده شود تا ونیر بتواند پس از ساخته شدن، به خوبی روی دندان‌های تراشیده شخص چسبیده شود.

البته لازم است که قالب‌گیری از دندان‌ها انجام شود تا بر اساس این اندازه‌ها، لابراتوار بتواند دندان‌های جدید را بسازد. سپس در جلسه بعدی برای چسباندن ونیر روی دندان‌های تراشیده شده، اقدام شود.

امادر واقع باندینگ نوعی رزین است که برای برطرف کردن عیوب و نواقص کوچک دندان‌ها از جمله لب پریدگی و ترک خوردن و خردشدگی‌ها استفاده می‌شود. لذا استفاده از روش باندینگ برای دندان‌هایی که خیلی ضعیف هستند و یا دچار شکستگی شده‌اند و یا خیلی کج هستند، مناسب نمی‌باشد.

بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از ونیر کامپوزیتی

آیا دندان هایی که باندینگ شده اند را می‌توان سفید کرد؟

این نکته را باید گفت که باندینگ دندان با روش بلیچینگ دندان سفید نمی‌شود. لذا پیشنهاد می‌کنیم که قبل از انجام باندینگ، برای انجام بلیچینگ دندان های خود اقدام کنید. لازم به ذکر است که چنانچه بخش کوچکی از دندان نیاز به ترمیم داشته باشد، در صورت صلاح‌دید دندانپزشک می‌توان از باندینگ با رنگ کمی روشنتر استفاده کرد تا بتوان پس از مدتی بلیچینگ را انجام داد.

باندینگ دندان در شیراز

باندینگ دندان روشی بسیار کم هزینه و بدون درد می‌باشد که طرفداران زیادی دارد. برخی از افراد ممکن است به علت هزینه زیاد برخی از روش‌های درمانی و کیفیت نامرغوب برخی از مواد، از درمان و تصحیح فرم دندان و لبخند خود منصرف شوند؛ اما باندینگ با دارا بودن طول عمر و دوام مناسب، قیمت اقتصادی و عدم استفاده از بی‌حسی یا بیهوشی، بهترین گزینه جهت تصحیح فرم لبخند و رفع عیوب دندانی برای هر فرد می‌باشد.

همانطور که گفتیم کیفیت مواد مورد استفاده برای باندینگ ارتباط مستیقیمی با طول عمر ‌آن دارد. کلینیک دندانپزشکی دکتر مریم امیدی همواره در تلاش است که بهترین خدمات و باکیفیت ترین‌ها را برای بیماران خود ارائه دهد. این کلینیک با دارا بودن تیمی حرفه‎‌ای، آماده ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی از قبیل جرم گیری و بروساژ دندان، جراحی دندان عقل، کشیدن دندان  و… می‌باشد.

دکتر مریم امیدی با دارا بودن بیش از 7 سال سابقه کاری حرفه‌ای در شیراز با بهره‌گیری از جدیدترین متد درمانی روز دنیا و استفاده از باکیفیت‌ترین مواد، بهترین‌ها را برای شما به ارمغان می‌آورند. جهت مشاوره و رزرو نوبت با شماره 07136494982 در ارتباط باشید.

سوالات متداول

پاسخ به پرتکرار ترین سوالات

استفاده از روش باندینگ برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که دچار خردشدگی دندان، ترک خوردگی دندان، شکستگی دندان، تغییر رنگ در بخشی از دندان و یا ایجاد حفره یا شکافی در دندانشان هستند، کاندیدای مناسبی برای انجام باندینگ می‌باشند.

آیا باندینگ دندان خطرناک است؟

خیر این روشی بی‌خطر برای ترمیم دندان‌ها و زیباسازی آن‌هاست.

روش نگهداری از باندینگ چگونه است؟

همیشه در نظر داشته باشید که استحکام باندینگ به اندازه دندان‌های طبیعی نیست. لذا در نگهداری از آن‌ها باید کوشا بود. از خوردن غذاهای سفت و سخت همچون ته‌دیگ باید خودداری شود.

جویدن آب نبات، شکستن پوست آجیل، خرد کردن یخ، جویدن ناخن ها و رفتارهای این چنینی برای باندینگ مضر است. همچنین پس از انجام باندینگ دندان برای جلوگیری از تغییر رنگ آن بایستی در مصرف قهوه  و چای تعادل را رعایت کرد و مصرف سیگار و تنباکو را ترک کرد.

 

جمع‌بندی

باندینگ دندان به دلیل هزینه مقرون به صرفه ای که دارد و طول عمر نسبتا مناسبی که دارد، یکی از محبوب‌ترین روش ها برای ترمیم و زیبایی دندان محسوب می‌شود.

از طرفی عدم نیاز به بی‌حسی و بی‌هوشی و همچنین تکمیل فرآیند باندینگ در یک جلسه، باعث شده است که این روش بین عموم مراجعه کنندگان، محبوبیت داشته باشد. باندینگ بدین صورت است که در آن از یک ماده با رنگی نزدیک به دندان‌های طبیعی فرد، که به نام کامپوزیت رزین دندان شناخته می‌شود، استفاده می‌شود تا عیوب دندان برطرف شود و ظاهر دندان تغییر کند و حالت دندان‌ها مرتب و زیبا گردد.

از باندینگ دندان در فرآیند طراحی لبخند استفاده می‌شود تا با رفع مشکلات دندانی از قبیل شکستگی، خردشدگی دندان، تغییر رنگ، رفع ترک دندان، تغییر عرض و ارتفاع دندان، رفع شکاف بین دندان‌ها، پوشش ریشه دندان هنگام تحلیل لثه، درمان حفره‌ها و پوسیدگی دندان هم این مشکلات برطرف شود و هم به زیباتر شدن لبخند شخص کمک شود. از طرفی اعتماد به نفس شخص نیز بالا می‌رود.