بستن فاصله بین دندان ها / روش و هزینه و درمان

بستن فاصله بین دندان

دندان ها یکی از عواملی هستند که در زیبایی چهره هر فرد تأثیرگذاراند. چنانچه فاصله بین دندان ها زیاد باشد، علاوه بر این که زیبایی شخص را تحت تاثیر قرار می دهد، در اعتماد به نفس او نیز تاثیر می‌گذارد. لذا بستن فاصله بین دندان‌ها یکی از موارد زیبایی محسوب می‌شود که افراد زیادی برای برطرف کردن آن به مراکز درمانی و دندانپزشکی مراجعه می‌کنند. اما آیا روشی برای بستن فاصله بین دندان ها (Diastema) وجود دارد؟ روش و هزینه درمان بستن فاصله بین دندانی چگونه است؟ و علت به وجود آمدن این فاصله در بین دندان ها چیست؟ اگر این سوالات در ذهن شما نقش بسته است در ادامه مطلب همراه ما باشید. دندانپزشک زیبایی مریم امیدی به طور کامل شما را نسبت به این موضوع و روش های درمان آن آگاه می‌کند.

دلایل ایجاد فاصله بین دندان ها

دیاستم (Diastema) به فضا یا فاصله خالی موجود بین دو دندان گفته می‌شود که در بیشتر افراد بین دو دندان جلویی بالایی ایجاد می‌شود. البته سایر دندان ها هم ممکن است این مشکل را داشته باشند. که با روش‌های مختلفی می‌توان برای بستن فاصله بین دندان ها اقدام کرد. در ادامه مطلب عللی که منجر به ایجاد فضا و فاصله بین دندان ها (دیاستم) می‌شود را بیان می‌کنیم.

علت ایجاد فاصله بین دندان های کودکان

نامرتبی دندان‌ها در کودکی منجر به ایجاد فضای خالی بین دندان ها می‌شود. البته این فضای باز به تدریج و با افزایش سن کودک، کم می‌شود و باعث بستن فاصله بین دندان ها خواهد شد. بستن فاصله بین دندان های کودکان ممکن است تا زمانی که دندا‌ن‌های شیری و دائمی هر دو در دهان وجود دارند نیز در ۸ تا ۹ سالگی ادامه داشته باشد. برای درمان لازم است به دندانپزشکی اطفال مراجعه شود.

عدم تطابق بین دندان ها و طول قوس

درصورتی‌که طول قوس دندانی از تعداد دندان‌ها بیشتر باشد، می‌تواند موجب ایجاد فاصله بین دندان‌های  مجاور گردد. افتادن دندان، کوچک بودن دندان‌ها، بزرگ بودن اندازه فک، و یا کشیدن دندان که موجب رانده شدن دندان‌ های مجاور می‌شود، از جمله دلایل ایجاد فضای خالی بین دندان هاست. البته امروزه با پیشرفت علم می‌توان از روش‌های مختلفی برای بستن فاصله بین دندان ها اقدام کرد.

عادات رفتاری نامناسب

تکرار برخی رفتارها و عادات غلط می‌تواند باعث ایجاد فضای خالی دندان‌های مجاور گردد. به عنوان مثال مکیدن انگشت و زبان، فشار دادن زبان و… نیز  جزو عاداتی هستند که می‌توانند موجب ایجاد فاصله بین دندانی شوند. در اکثر موارد عادت‌هایی از این قبیل علت فاصله افتادن بین دندان های پایین یا بالا و همچنین جلو آمدن دندان ها هستند.

فرنوم بین دندان ها

بافت ضخیم و گوشتی در قسمت جلویی دهان، فرنوم نامیده می‌شود که هم روی لثه‌های بالا و هم لثه‌های پایین مشاهده می‌‌شود. فرنوم می‌تواند موجب ایجاد فاصله بین دندان ها و فاصله میان خط میانی دندان‌ها گردد. در این حالت، بافت پیوندی بین دو دندان جلویی قرار گرفته و از نزدیک شدن آنها به یکدیگر جلوگیری می‌کند.

بروز مشکل در خط میانی دندان ها

کیست ها، تومورها و حتی دندان نهفته که بین دو دندان تحت فشار قرار می‌گیرد از جمله دلایلی هستند که از نزدیک شدن دندان ها در دو طرف خط میانی جلوگیری می‌کنند و باعث ایجاد فاصله بین دندان ها می‌شوند. همچنین لازم به ذکر است که بیماری‌ پریودنتال لثه نیز یکی دیگر از علل به وجود آمدن فاصله بین دندان‌ ها محسوب می‌شود.

دیاستم

روش‌های بستن فاصله بین دندان ها

همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم فضای خالی بین دندانی علاوه بر اینکه در زیبایی چهره تاثیرگذار است، اگر در دندان های جلو باشد در نحوه تکلم فرد نیز اثرگذار می‌باشد. همچنین باعث کاهش اعتماد به نفس و جلوگیری از لبخند زدن افراد می‌شود. از طرفی سلامت لثه‌ها نیز در بستن فضای بین دندان ها بسیار مهم است.

بستن فاصله بین دندانها نه تنها موجب برطرف شدن مشکلات هنگام غذا خوردن و گیر کردن مواد غذایی در دندان می‌شود و در نتیجه مانع از پوسیدگی دندان ها می‌شود، بلکه به هم ریختگی و نامرتبی دندان‌ها را هم برطرف می‌کند. روش‌های مختلفی برای درمان و بستن فاصله بین دندان وجود دارد. این روش‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

  • روکش دندان
  • کاشت دندان
  • دندان مصنوعی
  • ارتودنسی دندان فاصله دار
  • بستن فاصله بین دندان ها با کامپوزیت
  • لمینت دندان برای بستن فضای بین دندانها
  • درمان خانگی بستن فاصله بین دندانی

بستن فاصله بین دندان ها با روش ارتودنسی

پرکاربردترین روشی که برای بستن فاصله بین دندانی استفاده می‌شود، ارتودنسی است. با کمک روش ارتودنسی، دندان‌های بالا و پایین سیم کشی شده تا دندان‌ها به هم نزدیک و فاصله بین آنها بسته شود. می‌توان از انواع روش‌های ارتودنسی همچون ارتودنسی با سیم و براکت، ارتودنسی سرامیکی ، ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی متحرک مانند ارتودنسی نامرئی جهت بستن فاصله بین دندانها استفاده کرد.

لمینت دندان و یا کامپوزیت

اگر دندان‌های فرد علاوه بر داشتن فضای خالی دچار تغییر رنگ و یا مشکلات شکل و فرم شده باشند، بهتر است از لمینت دندان و یا کامپوزیت برای رفع آن استفاده شود. مقدار زمانی که در روش لمینت دندان و یا کامپوزیت برای بستن فاصله بین دندان ها استفاده می‌شود به نسبت کمتر از زمان لازم در روش ارتودنسی است.

روش ترمیمی

از روش ترمیمی در شرایطی که مقدار فضای خالی بین دندان‌ها کمتر از دو میلیمتر باشد می‌توان استفاده کرد و با روش ترمیمی و یا پر کردن دندان مشکل را اصلاح نمود. روش کار به این صورت است که فاصله بین  دو دندان مجاور تقسیم بر دو می‌شود و نیمی از این فاصله با استفاده از مواد همرنگ دندان یا کامپوزیت دندان به عرض هر یک از دندان‌های مجاور اضافه می‌شود تا فاصله بسته شود.

ایمپلنت

اگر دلیل فاصله‌دار شدن دندان‌ها دندان غائب باشد، می‌توان از روش پل (بریج) یا ایمپلنت دندان برای رفع فاصله و اصلاح طراحی لبخند برای درمان دیاستم استفاده کرد.

باندینگ

یکی دیگر از روش‌هایی که برای بستن فاصله بین دندانی استفاده می‌شود، باندینگ دندان است. باندینگ در واقع رزین کامپوزیتی همرنگ دندان است که متناسب با رنگ دندان‌ها طراحی و به گونه‌ای اطراف دندان تراش داده می‌شود که فاصله را ببندد.

ارتودنسی متحرک

در برخی از بیماران شرایط به گونه ای است که لازم به بستن بریس ارتودنسی در تمام طول روز ضروری نیست.‌ از این رو برای این مراجعه کنندگان می‌توان از روش ارتودنسی متحرک برای درمان دیاستم استفاده کرد.

فرنکتومی

همان‌طور که در بالا هم اشاره کردیم، بزرگ بودن فرنوم لب یکی از دلایل بستن فاصله بین دندانها می‌باشد. برای مراجعه کنندگانی که این مشکل را دارند توصیه می‌شود فرنکتومی یا همان جراحی برداشتن فرنوم قبل از ارتودنسی انجام شود. چرا که درغیر این‌صورت پس از برداشتن وسایل ارتودنسی، مجددا دندان‌ها فاصله‌دار می‌شوند. در این روش دندانپزشک بافت را با یک عمل ساده برمی‌دارد و فضا را برای بستن فاصله بین دندانی نهایی آماده می‌کند.

درمان خانگی بستن فاصله بین دندان ها

از براکت‌های DIY یا نوار دندان می‌توان برای درمان دیاستم استفاده کرد. در روش خانگی برای بستن فاصله بین دندانها بایستی هر شب نواری را دور دندانی که می‌خواهید حرکت کند، قرار داد. گرچه این درمان خانگی برای از بین بردن فاصله دندان در خانه می‌تواند نتیجه بخش باشد اما حتما محتاط باشید. چون بدون اینکه تحت نظر دندانپزشک باشید، عمل می‌کنید و ممکن است به درستی انجام نشود و نتیجه عکس بدهد.

هزینه درمان دیاستم

با توجه به نوع درمان انتخابی و کیفیت مواد به کار برده شده برای بستن فاصله بین دندان ها، قیمت‌ها متفاوت می‌باشد. برای اطلاع از تعرفه‌های دندانپزشکی و هزینه ارتودنسی ، روکش، ایمپلنت، جرمگیری دندان، بلیچینگ دندان و سایر خدمات دندانپزشکی از طریق راه‌های ارتباطی با کلینیک دکتر مریم امیدی در ارتباط باشید.

تاثیر داروهای گیاهی

جمع‌بندی

فاصله‌ بین دندان‌های پیشین فک بالا (ثنایا) در اصطلاح دندانپزشکی دیاستم نامیده می‌شود. این فاصله ممکن است به صورت طبیعی یا در اثر از دست دادن دندان و یا دندان غایب برای شخص به وجود آید. فضای خالی بین دندانی علاوه بر این که در زیبایی و چهره فرد اثرگذار است، بر نحوه خندیدن و اعتماد به نفس آن شخص نیز تأثیر می‌گذارد. به علاوه در نحوه تکلم و صحبت کردن نیز تاثیر دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که برای برطرف کردن این مشکلات با مراجعه به دندانپزشک متخصص و مشورت با آن‌ها، اقدامات لازم را انجام دهید. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر مریم امیدی در روزهای شنبه تا پنجشنبه آماده ویزیت از بیماران عزیز و درمان آنها می‌باشد. دکتر مریم امیدی، فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دارای فلوشیپ زیبایی از ایتالیا با سال‌ها تجربه جهت درمان در کنار شماست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *